Poveste la imperfect

 

In timp ce mă îndrăgosteam de tine,

 

o bătrânică îşi plimba pechinezul jumătate chior prin parc şi-l lăsa să urineze la piciorul fiecărei bănci.

o gospodină scotea plăcinta perfect coaptă din cuptor şi  sufla prin lateralul buzelor şuviţa aia enervant de lungă care-i ieşise de sub  batic.

o ea în rochie albă bâlbâia în faţa unui ofiţer prea spilcuit un “da”  şi “da”-ul ăsta îi schimba întreaga, până atunci copilăreasca existenţă.

un şofer neatent plângea cu plăgi deschise dintre ruinele unui scaun de Logan şi le spunea  pompierilor că pe fetiţa lui o cheamă Mara.

o cioară ţipa printre crengile goale ale unui plop încă netăiat de Primărie şi se-ntreba de ce oamenii hrănesc doar păsări drăgălaşe ca hulubii.

un copil se-mpiedica în curtea şcolii unde se jucau cu toţii prinselea şi-şi rupea, rotund ca şi genunchiul, noii, albaştrii pantaloni de uniformă.

un el la o bere cu băieţii îi scria ei un text prea scurt de despărţire şi-apoi, în drum spre baie, se-abătea pe la masa tipei blonde de alături.

un bolnav de cancer se stingea singur, la Reanimare, dezbrăcat sub pijamaua peticită de la atâta perindat prin spital şi n-aveau lumânare să-i aprindă.

un căţeluş cu ureche bleagă era adoptat de un cuplu filantrop şi pritre ţopăituri în jurul cizmelor noilor lui oameni, aflase că se va numi Alfred.

un sportiv alerga ultima milă la maratonul pentru care se pregătise toată viaţa şi umerii lui se pregăteau să primească dezmierdarea drapelului aducător de glorie.

tu te uitai la How I met your mother tolănit între pernele cu dungi din camera ta şi te gândeai că semeni aşa, puţin, cu Ted.

 

In timp ce mă îndrăgosteam de tine,

lumea Era.

Reclame